Vijgen walnootkoekjes
Ingrediënten
Ingrediënten (voor 20 koekjes)
- 100 g gedroogde vijgen, fijngesneden
- 225 g zachte boter, plus extra om in te vetten
- 125 g heldere honing
- 4 el rietsuiker
- 2 eieren, losgeklopt s
- Snufje zout
- 1 tl piment
- 1 tl zuiveringszout
- ½ tl vanille-
extract - 2 el gedroogde dadels fijngesneden
- 225 g bloem
- 225 g havermeel
- 25 g walnoten, fijngehakt
- Stukjes gedroogde vijgen, ter decoratie (naar keuze)
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. meng de vijgen, boter, honing en suiker in een grote kom. Voeg de eieren toe en meng alles goed.
2. Meng in een andere kom het zout, piment, zuiveringszout, vanille-extract en de dadels. Roer dit geleidelijk door het ei-botermengsel. Zeef de bloem erboven en roer goed. Roer ten slotte het havermeel en de walnootstukjes erdoor.
3. Schep met een dessertlepel 20 ronde hoopjes beslag op twee ingevette bakplaten; zorg voor voldoende tussenruimte zodat de koekjes kunnen rijzen. Decoreer de koekjes eventueel met een stukje vijg. Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze op een rooster afkoelen voor u ze serveert.
0 reacties